Om BS-LK

Hvem er vi ?

Bergens Svømme & Livredningsklub (etbl 1910)  er en svømmeklubb med omtrent 400 medlemmer i alle aldre og på alle nivå. Blant våre drøyt 110 konkurranse-svømmere, har vi medlemmer som har deltatt i NM, EM, verdenscup-stevner og i ungdoms-OL i løpet av det siste året. I 1972, 1976 og 1992 hadde vi sågar to svømmere som deltok i de OL.christopher_vinder2

Alle disse flinke svømmerne har gjort sine første svømmetak på et av våre kurs, og derfra gått gradene oppover via Mini-delfinen (F-gjeng), E-, D-, C-, B-gjengen og A-gjengen. Det er ikke dermed sagt at alle våre medlemmer har så høye ambisjoner. De aller fleste er der fordi de trives i en klubb med et solid sosialt fokus og et tilbud til alle prestasjons- og aldersnivå. Hos oss er det plass til alle som en. 
 

Svømmekurs
BS-LK driver også med rygg-, bryst- og crawlsvømmekurs. På svømmekursene får svømmerne trent inn de grunnleggende teknikkene til den respektive svømmearten. De aller fleste av våre svømmere har startet sin svømmekariere på et av våre svømmekurs. Mer informasjon om svømmekursene, finner du her.
 

Gjengene våre på Ortun

Klubben består idag av 6 gjenger: F-, E-, D-, C-, B- og A-gjengen og en ungdomsgruppe. I en naturlig progresjon rykker svømmerne gradvis opp i systemet. De dyktigste svømmerne befinner seg i A-gjengen. Vi har en god bredde, fra unge  til eldre senior-svømmere. Alle gjengene trener på Ortun skole i Fyllingsdalen. "Pensjonerte" svømmere, dvs de som ikke svømmer aktiv konkurranse og ikke deltar på turer, leirer etc, men kun ønsker tilgang til bassengtreningene, er hjertlig velkommen til A2-gjengen vår.

Stevner
I tillegg til vanlige treninger, deltar alle gjengene på stevner. De fleste stevnene BS-LK deltar på ligger i Bergen, men vi deltar også på flere utenbys stevner. Klubben reiser samlet til f.eks. Radøy, Førde og Stord en gang i året for å delta på stevner der. A-gjengen deltar også på nasjonale mesterskap og internasjonale stevner blant annet i utlandet.
 

Treningsleirer

Treningsleirer i inn- og utland arrangeres også, f.eks. i Danmark og Tyrkia. Hvert år i august, arrangerer vi en oppstartningsleir etter sommerferien. Vi reiser da utenbys en ukes tid, for å ha det kjekt og for å svømme. I de siste årene har vi reist til Strandebarm, men tidligere har vi reist flere år til Bø i Telemark og Sandnes. 

 

Egenbetaling

BS-LK dekker 50% deltakelse på utenbys stevner/treningsleirer. Resterende 50% dekkes av svømmeren selv. Du kan bruke opptjente dugnadspoeng som betaling. 

 

Velkommen til oss !
Hvis du har lyst å prøve deg som svømmer i BS-LK,
klikk for mer informasjon.

 

Svømmehilsen fra alle oss i BS-LK

 

- sist endret : aug 2012

 

 

 

 

 

 

Utskrift E-post